"..AlaM GhAiB PeNuH MisTiK...!!!

Wednesday, May 23, 2007

Minyak Pengasih...!!

Guna minyak sihir pikat isteri orang.

Harian Metro
23 Mei 2007
SEREMBAN: Seorang lelaki dikatakan menggunakan sejenis minyak dipercayai disihirkan untuk memikat isteri orang lain sebelum mengikis wang dan harta benda mangsa.

Lelaki berusia 30 tahun itu menggunakan taktik menyapu minyak berkenaan di bawah gelas air yang bakal diminum mangsa sebelum wanita terbabit menurut semua kehendaknya.

Rujuk :http://www.hmetro.com.my/Current_News/HM/Wednesday/Setempat/20070523111901/Article/indexm_html
Apa itu 'Minyak Pengasih' ?

Istilah 'Minyak pengasih' amat terkenal di dalam masyarakat Malaysia. Ia adalah sejenis bahan yang digunakan untuk "memikat" hati seseorang agar dapat menimbulkan rasa kasih kepadanya dan sanggup berbuat apa sahaja kerananya.

Adakah minyak ini diambil dari Minyak Masak atau lain-lain minyak?

Minyak pengasih adalah sinonim dengan minyak dagu dan lain-lain. Sebenarnya ianya dari campurtangan JIn yang mampu membuatkan seseorang terpengaruh kepada tuan yang empunya minyak. Kaedah pembuatan minyak ini juga dari kaedah sihir. Ramuan yang digunakan ialah kadang-kadang terdiri daripada bahan-bahan yang kotor dan berbisa. Contohnya seperti miang buluh, bisa ular, air liur katak, dan sebagainya. Kesemua bahan-bahan ini dicampurkan dan kemudiannya diperam dengan masa yang lama dan seterusnya dipuja dengan kaedah sihir. Selalunya pengamal minyak pengasih ini menyimpan di dalam botol kecil, bagi memudahkan dibawa kemana-mana.

Apabila minyak tersebut berkurangan selepas kekerapan penggunaan, maka kaedah pemujaan JIn dilakukan semula oleh pengamal tersebut ataupun bomoh yang mereka dapatkan. Setiap kali upacara pemujaan, darah ayam atau darah tuan itu sendiri disediakan untuk makanan kepada JIN yang berada di dalam adunan tersebut.

Awas...!!

Kesan-kesan negetif setelah terkena dengan minyak pengasih ini ialah:
1) Terasa minat dan kasih kepada si pengamal minyak pengasih tersebut.
2) Amalan ibadah kepada Allah semakin kurang, malah kurang penghayatan.
3) Teringat-ingat dan cinta yang mendalam kepada si pengamal tersebut.
4) Tidak mustahil segala duit, harta dan juga maruah diri tergadai angkara minyak pengasih.

Kaedah & Tektik 'kotor' mereka...!!!
Bagi memastikan sihir dan ramuan SIHIR mereka menjadi, kebanyakan mereka akan menyapu minyak tersebut pada mana-mana anggota badan si mangsa. Dan selalunya mereka menyapu pada nadi atau urat darah. Ini kerana apabila mangsa disapu minyak pada bahagian tersebut maka secara cepat JIn akan bertindak terus masuk kedalam perjalanan darah mangsa dan seterusnya menguasai diri mangsa. Pada ketika itulah mangsa akan terasa ngairah dan suka kepada si pengamal tersebut.

Kebanyakan mereka yang mempunyai minyak pengasih ini mencari mangsa ditempat-tempat awam. Malah amat kerap berlaku kedai-kedai makan awam. Kadang-kadang si peniaga ingin mencuba minyak pengasihnya, dan kadang-kadanag ada juga yang datang dari pelanggan disapu kepada pelanggan lain. Kebanyakan mereka adalah bertujuan mendapat manfaat daripada mangsa. Tidak kira lelaki atau wanita akan mendapat nasib yang sama apabila terkena. Kebanyakan cara ini popular diamalkan dikawasan bandaraya dan juga kawasan yang dianggap maju. Kes-kes ini kerap berlaku di negeri 9 , selangor, pahang dan lain-lain.

Benteng Diri daripada SIHIR ini..
Antaranya ialah:
1) Membaca Ta'awuz dan Basmalah pada setiap kali menjamah makanan.
2) Mengamalkan Mathurat pagi dan petang.
3) Ketika hendak makan atau minum, baca "Bismillahillazi layadhurruhu ma'asmihi syai un, fil ardhi wala fissamaak, wahuwassami' ul 'alim" sebanyak 3kali.

Pernah seorang pengamal ayat ini minum petang disalah sebuah kedai minum. Dia memesan kopi panas untuk diminum disitu tanpa membungkus. Ketika ingin minum kopi tersebut dia membaca ayat diatas sebanyak 3 kali. Maka dengan izin Allah Taala, belum sempat cawan itu sampai kebibirnya, tiba-tiba cawan itu pecah dibahagian punggungnya. Rupa-rupanya tuan kedai itu ingin mencuba ilmu SIHIR terhadap nya...Subhanallah..

4) Kenal pasti air yang disihir.
Kaedahnya ialah:
i- Jika air panas, minuman yang disantau, kita akan dapati air tersebut sejuk dibahagian bawah cawan, dan panas dibahagian atas.

ii - Jika air sejuk, kita akan dapati air tersebut panas dibahagian punggung cawan dan sejuk dibahagian atas.

Seeloknya semasa kita mengangkat cawan tersebut, letakkan jari manis dibawah cawan untuk merasai suhu air dengan mengikut kaedah diatas. Jika cawan tersebut bertangkai, maka elakkan mengangkat dengan memegang tangkai. Ini bertujuan untuk mengenalpasti suhu air didalam cawan tersebut.

Semoga kita terhindar daripada gangguan dan kejahatan makhluk ini dari pelbagai arah atau sudut yang sehingga boleh membunuh amalan dan jiwa pengabdian diri kita daripada beribadah kepada Allah.

Manusia Tidak punya apa-apa, semua Allah punya..!!

posted by MOHD FAIRUS B SOIED @ SHUAIB AL-JANIANJI at 12:40 PM 3 comments

Sunday, May 20, 2007

Bagaimana jika terkena SIHIR?

Berita Harian
20 Mei 2007 (Ahad)

KUALA LUMPUR: “Saya tidak boleh mendengar azan, apatah lagi bacaan al-Quran. Semua itu membuatkan tubuh saya panas!” Itu pengakuan seorang wanita berusia lewat 20-an yang hampir dua tahun keluar daripada agama Islam.

Cuma mahu dikenali sebagai Sarah, wanita itu kini berusaha untuk kembali kepada Islam sejak dua bulan lalu selepas menghuni sebuah pusat perlindungan di pinggir Kuala Lumpur.

Dalam pertemuan eksklusif dengan Metro Ahad, Sarah bukan saja berkongsi kisah bagaimana dia keluar daripada Islam, tetapi turut mendedahkan ramai orang Melayu beribadat di rumah ibadat agama lain yang dianutinya.

Ikuti temubual TUAN ASRI TUAN HUSSEIN, FUAD HADINATA YAACOB dan ASMIZAN MOHD SAMIRAN bersama Sarah.

S: Apa yang anda rasa selepas meminum air itu?

J: Ketika itu saya semakin pasti saya sudah meninggalkan Islam. Saya tahu ungkapan kalimah syahadah, tetapi entah mengapa saya tidak boleh melafazkannya. Saya tidak boleh mendengar azan, apatah lagi bacaan al-Quran.Semua itu membuatkan tubuh saya panas. Bila dengar azan di televisyen, saya cepat-cepat matikan televisyen. Kalau dengar azan dari masjid atau surau, saya lari masuk ke dalam tandas.

S: Kenapa?

J: Saya tak boleh dengar, kepala saya rasa sakit dan badan rasa panas. Sejak itu juga saya meninggalkan semua ajaran Islam. Tidak sembahyang... tidak puasa.

..dan banyak lagi soal jawab yang dapat dikupas.
Rujuk :http://www.emedia.com.my/Current_News/HM/Sunday/BeritaUtama/20070520110752/Article/indexm_html


Apa itu SIHIR?

Bila sebut tentang SIHIR, ramai orang mengaitkan kepada buatan orang dan sebagainya. Sebenarnya SIHIR berpunca dari campurtangan JIN atau Syaitan yang berjaya mengawal seseorang yang telah disihir. Konteks masyarakat Malaysia, sifat irihati dan hasad dengki masih ada yang kadang-kadang walaupun sesama islam sanggup menyakiti sesama sendiri. Apatah lagi orang yang tidak menganuti Agama Islam yang adil ini. Sifat hasad dengki ini amat payah dihakis . Asal sahaja tidak bersetuju dan tidak berpuas hati pada seseorang, mulalah mencari jalan untuk menyakiti seseorang tersebut dengan pelbagai cara.

Begitu juga kes yang berlaku pada saudari sarah diatas, dia terkena sihir akibat daripada meminum AIR HITAM (Holy Water) kristian.

Mengapa dia tidak boleh mengucap?

Sarah tidak boleh mengucap disebabkan JIN telahpun menguasai badannya sehinggakan tidak mampu mengucap dengan iklas dan sempurna. Sebenarnya JIN telah menetap dibadannya. Kemungkinan Jin berada disaluran darah, kadang-kadang dia menetap dan duduk disalah satu sudut anggota badan, contohnya tangan, kaki, dada, kepala dan mungkin juga di bahagian kemaluan.

Kenapa dia lari ke Tandas apabila terdengar Azan dan juga bacaan Alquran? Kenapa tidak dia hanya menutup telinganya ataupon berkurung di dalam bilik?

Ini kerana apabila badannya dikuasai oleh JIN maka JIn tersebut tidak mampu mendengar kalimah Azan tersebut. Selalunya JIN yang menetap ditubuhnya ialah dikalangan JIN kafir yang bukam Islam. Dia lari ke tandas kerana Tandas adalah tempat yang disukai oleh JIn kafir. Sebab itu kita tidak digalakkan berada di dalam tandas terlalu lama. Hanya menguruskan perkara yang berhajay sahaja. Dan perlu cepat-cepat keluar dari tandas. Ini kerana JIN yang berada di dalam Tandas memerhatikan tindakan kita. Sebab itu dianjurkan oleh Islam apabila seseorang itu hendak masuk Tandas kerana berhajat sesuatu maka disunatkan membaca doa.

" Allahumma inni 'Auzubika MInal Khubsi Wal Kabaais"

Bermaksud : Wahai tuhanku. Aku berlindung dengan Mu dari kejahatan syaitan jantan dan betina.


Bagaimana jika terkena SIHIR?

Ambil sebekas air. dan bacakan pada air tersebut dengan Ruqyah dibawah, setelah membaca kemudian tiupkan pada air tersebut dengan sehalus mata jarum. Semasa meniup air jampi tersebut niatkan ini bertujuan untuk berubat, dan 'memujuk' air tersebut jadi penawar Sihir (air juga Makhluk Allah), moga-moga dengan bacaaan Ayat Al-Quran yang kita bacakan tadi sebagai penyembuh, dan harapan kita yang memuncak untuk sembuh kepada Allah:

1 SURAH AL FATIHAH : AYAT 1-7
2 SURAH AL BAQARAH : AYAT 1-5
3 SURAH AL BAQARAH : AYAT 102
4 SURAH AL BAQARAH : AYAT 163-164
5 SURAH AL BAQARAH : AYAT 255
6 SURAH AL BAQARAH : AYAT 285-286
7 SURAH AL IMRAN : AYAT 18-19
8 SURAH AL A'RAF : AYAT 54-56
9 SURAH AL A'RAF : AYAT 117-122
10 SURAH AL YUNUS : AYAT 81-82
11 SURAH AL TOHA : AYAT 69
12 SURAH AL AL MU'MINUN : AYAT 115-118
13 SURAH AS SOFFAT : AYAT 1-10
14 SURAH AL AHQOF : AYAT 29-32
15 SURAH AR RAHMAN : AYAT 33-36
16 SURAH AL HASYR : AYAT 21-24
17 SURAH AL JIN : AYAT 1-9
18 SURAH AL IKHLAS : AYAT HINGGA HABIS
19 SURAH AL FALAQ : AYAT HINGGA HABIS
20 SURAH AN NAS : AYAT HINGGA HABIS

Al-Wiqayah Khairun Minal 'Ilaj
Mencegah lebih baik dari mengubat..

Langkah mencegah diri dari terkena sihir ialah:

1) Membaca Mathurat (Wazifatul Kubra atau Wazifatul Sughura) pada setiap pagi dan petang.

2) Membaca Kalimah Lailaha illah Wahdahu Lasyarikalah Lahul mulk Walahul Hamd Yuhyi Wa yumit Wahuwa 'Ala kulli Syai in Qadir..sebanyak 10kali selepas solat subuh.

InsyaAllah, kita memohon pertolongan dan perlindungan Allah S.W.T daripada terkena Sihir tersebut.
posted by MOHD FAIRUS B SOIED @ SHUAIB AL-JANIANJI at 8:22 AM 4 comments